7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z czerwonej fasoli i komosy ryżowej

Wszystko robiłam "na oko", wiec ilość składników zależna jest od upodobań smakowych konsumenta ;)))



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: zależy od ilości składników :)

czerwona fasola (ew. z puszki)
komosa ryżowa (quinoa)
ogórek kiszony
czerwona cebula
czosnek
pomidor świeży
pomidor suszony na słońcu
natka pietruszki (sporo)
szczypiorek
pieprz cayenne
olej lniany
ew. sok z cytryny
i szczypta miłości :)

Przygotowanie:

Fasole namoczyć na noc i ugotować, ja pod koniec gotowania dodaję odrobinę soli. Komosę ryżową dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem i chwilę gotować (ok. 7 min). Reszte składników pokroić w malutkie kawałeczki, czosnek wycisnąć i zalać wszystko olejem lnianym. Można dodać troszeczkę soku z cytryny dla zaostrzenia smaku. Jeść z miłością :))) Smacznego!
Nadesłał(a) lemadamme, dnia: 2012-04-27 16:09:13.642
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z komosy ryżowej i groszku (wegańska)
Kolorowa sałatka ryżowa z czerwoną fasolką, jajkami i curry (ovo-wege)
Sałatka z czerwonej fasoli (ovo-wege)
Warzywa nadziane komosą ryżową (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasoli i sera (lakto-wege)
Sałatka z awokado i czerwonej fasolki (wegańska)
Sałatka z rzodkwi i czerwonej fasoli (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasolki i tofu (wegańska)
Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami (wegańska)
Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas