
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Zapiekanka ze szpinaku i tofuPrzepyszna zapiekanka. Lekka i zdrowa.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego
kostka tofu, czyli około 300 g garść świeżego (lub mrożonego) szpinaku szklanka migdałów 1/4 szklanki mleka sojowego lub owsianego sól pieprz czarny inne przyprawy, np. pieprz cytrynowy, cukier papryka w proszku Przygotowanie:
Migdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15-20 minut aż zmiękną. Odlewamy większość wody i miksujemy je na gładką masę. Jeśli będzie za gęsta, dolewamy jeszcze trochę wody i solimy.
Tofu miksujemy z mlekiem, szpinakiem i przyprawami. Uzyskaną masę wykładamy na ciasto francuskie, wierzch polewamy sosem z migdałów, obficie posypujemy sproszkowaną papryką i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wskazówki i uwagi:Zapiekanka ma bardzo delikatny smak, więc można mocno ją przyprawić, jeśli ktoś lubi :)
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka: ciasto francuskie ze szpinakiem (bez ograniczeń)Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska) Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska) Cannelloni z farszem ze szpinaku i tofu (wegańska) Tofu kulki ze szpinakiem i ciecierzycą (wegańska) Makaron ze szpinakiem, tofu i czosnkiem (wegańska) Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i tofu (lakto-wege) Zapiekanka z wędzonym tofu i pesto (wegańska) Zapiekanka dla bratanka - pęczakowa ze szpinakiem, pomidorami i fasolą (wegańska) Tofucznica - tofu a'la jajecznica ze szpinakiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |