7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołowąTo już chyba ostatnia potrawa z topinamburu w tym sezonie. Topinambur zaczyna puszczać łodygi - które korzystają z zapasów bulw.Zupę robi się szybko, równie szybko znika ;)
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [9]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób0,5 kg topinamburu
0,5 l bulionu (lub 2 łyżki bulionu instant* + pół litra wody) gałka muszkatołowa sól pieprz oliwa do smażenia + natka lub koperek Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa z soczewicy z pomidorami i koperkiem, doprawiona gałką muszkatołową (wegańska)Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege) Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska) Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege) Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń) Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege) Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska) Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska) Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska) Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 2015-04-16 00:19:32.872