7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wege szaszłyki z marynatą musztardową



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 czerwone papryki
cukinia
bakłażan
kilka pieczarek
cebula
opcjonalnie kilka nuggetów wegetariańskich

marynata:
5 łyżeczek musztardy
6 łyżek oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki sosu sojowego
garść świeżego majeranku
harissa (przyprawa; ostra pasta z chili i czosnku, często z dodatkowymi przyprawami jak kolendra czy kumin)

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać i wstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie rozmrozić nuggety.

Pokrojoną paprykę, cukinię i bakłażana namoczyć w marynacie i odstawić na 15 minut.

Pozostałe składniki nakłuwać na patyczki na przemian z cukinią, bakłażanem i papryką (dzięki temu reszta przejdzie marynatą).
Grillować i wcinać! ;) Smacznego!
Nadesłał(a) szczypta-wege, dnia: 2012-05-07 08:21:00.438
Źródło/autor przepisu: http://szczypta-wege.blog.pl/2012/05/06/wege-szaszlyki/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szaszłyki z ziemniaków (wegańska)
Wege skwarki (wegańska)
Wege-strogonoff (lakto-wege)
Sałatka z pomarańczy i cebuli z octowo-słoną marynatą (wegańska)
Sos musztardowy (wegańska)
Wege pasztet "z kogucikiem" (wegańska)
Wege szarlotka (sypana) (wegańska)
Wege-burger z cieciorki (wegańska)
Musztardowa kostka tofu (wegańska)
Szaszłyki z tofu (satay tofu) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas