7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Bułgarski patatnikWracając wspomnieniami do kilkukrotnie odwiedzanej (i uwielbianej) przeze mnie Bułgarii, natrafiłam na przepis patatnika – ziemniaczanej zapiekanki z tradycyjnymi bułgarskimi serami.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: 4-5ok. 10 średnich ziemniaków
5 ząbków czosnku 1 cebula 2 marchewki pęczek dymki 4 łyżki masła 2 łyżki oleju 200 g białego sera (można użyć fety, bądź sera bałkańskiego) 100 g sera żółtego (oryginalny ser kaszkawał, w zamian można użyć cheddara) łyżeczka soli natka pietruszki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chłodnik bułgarski 2 (lakto-wege)Bułgarska salatka z buraków (lakto-wege) Zapiekanka bułgarska z bakłażanem (wegańska) Chłodnik ogórkowy (bułgarski tarator) (lakto-wege) Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege) Bułgarska sałatka ze świeżego szpinaku z cukinią, jajkami i pomidorkami (ovo-wege) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |