
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Parówki domowej robotyParówki sojowe dostępne w sklepach są drogie i zazwyczaj smakują jak podeszwa. Publikuję więc przepis na parówki, które smakują o niebo lepiej niż te kupione.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:250 g tofu
2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 30 g drobno siekanej cebuli 2 łyżeczki przyprawy smoked paprika 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka czosnku 1 łyżeczka soli 3/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 mielonego kminku 140 g glutenu Przygotowanie:
Tofu umieścić w blenderze, dodać 100 ml wody razem z 2 łyżkami sosu sojowego, dodać wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem glutenu, zmiksować, a następnie dodać gluten i ponownie zmiksować.
Z wyrobionej masy formować parówki zawijając je ciasno w folię aluminiową. Tak przygotowane parówki umieścić w naczyniu do gotowania na parze, po czym gotować na wolnym ogniu około 45 minut. I gotowe. Wskazówki i uwagi:Przygotowanie może wydawać się trudne, ale to tylko pozory. Życzę smacznego!
Nadesłał(a) ~tomm,
dnia: 2012-05-14 21:49:16.793
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:
Zamiast zawijać w srebrną folię można kupić za 7zł 25 metrów otoczki do parówek i nabić za pomocą maszynki do mięsa, wychodzą wtedy jednolite i zgrnabe.
~Ksenia 2015-04-03 13:33:37.454 ![]() Scansenmuseum 2014-03-23 22:10:44.566 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ketchup domowej roboty (wegańska)Chałwa słonecznikowa domowej roboty (wegańska) Szuszone pomidory w oliwie (domowej roboty) (wegańska) Napój enegetyczny czyli Red Bull domowej roboty (wegańska & RAW) Parówki sojowe z ananasem (wegańska) Ser topiony własnej roboty (bez ograniczeń) Parówki sojowe w cieście francuskim (lakto-wege) Przyprawa curry własnej roboty (wegańska) Parówki sojowe w cieście naleśnikowym z serem (lakto-wege) Makaron żytni ze szpinakiem i tofu lub parówkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Minia 2015-04-03 13:34:56.011