7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: 2

1 spora kalarepka
ok. 1/2 szklanki bułki tartej
jajko
sól i pieprz
bazylia, tymianek lub majeranek

Przygotowanie:

Kalarepę obrać, pokroić na cienkie plastry, wrzucić na osolony wrzątek i obgotować 5-7 min. Następnie wystudzić, panierować w jajku z przyprawami i tartej bułce 3 razy i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z majonezem lub innym sosem. Pyszne danie na kolację lub zamiast kotleta na obiad.
Nadesłał(a) araksol, dnia: 2012-05-15 05:24:17.177
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ragout z kalarepy (lakto-wege)
Domki z kalarepy (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)
Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)
Chłodnik z zielonego groszku i kalarepy (lakto-wege)
Surówka z kalarepy z sałatą i dymką (lakto-wege)
Surówka z kalarepy i marchwi ze śmietaną (lakto-wege)
Kalarepa nadziewana soczewicą lub groszkiem (wegańska)
Surówka z kalarepy i marchwi z pomarańczą i ananasem (lakto-wege)
Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas