7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kokosowo-migdałowy krem zbożowy (pyszny i prosty makrobiotyczny deser)Bardzo prosty, szybki i tani deser. Przepis na krem zbożowy - baza pochodzi z książki "Kuchnia makrobiotyczna" Stanisławy Olko. Krem może mieć właściwie dowolny smak, polecam moją wersję kokosowo-migdałową.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 14 pełne łyżki mąki pszennej razowej
2 szklanki wody szczypta soli słód jęczmienny lub ryżowy lub syrop z agawy - czym kto słodzi, może być oczywiście cukier lub miód - ok. 1 i 1/2 łyżki 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa kokosowo-migdałowa (wegańska & RAW)Owsiane pyszne - ciastka lub deser (wegańska) Kokosowy deser z tapioki (wegańska) Słodka papka kokosowa z płatków zbożowych (lakto-wege) Pyszne, potrójnie migdałowe kwadraty z dżemem i kruszonką (wegańska) Deser kokosowo-jabłkowy z migdałami (wegańska) Kasza manna pieczona z miodem na pyszny deser (lakto-wege) Krem (deser) z suszonych moreli (bez ograniczeń) Egzotyczny deser : krem z mango (lakto-wege) Krem z kaszy jaglanej (deser) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Wyszło dość dobre, chociaż krem pewnie smakowałby lepiej. Dodałam banana. Polecam pokropienie sokiem z cytryny lub dodanie jakiegoś kwaśnego owocu, według mnie zdecydowanie poprawia to smak.
~assam 2013-03-01 03:56:27.661