
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sajgonki wegańskie ze świeżych warzywSajgonki są łatwe i szybkie w przygotowaniu - wbrew pozorom.Więc do dzieła. Pyszne i lekkie - idealne do koszyka piknikowego w ciepłe, wiosenne dni.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:opakowanie papieru ryżowego
rukola marchew cebula brokuł suszone pomidory słonecznik pieprz Przygotowanie:
Brokuła zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty, następnie drobno kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w drobne paseczki, a słonecznik prażymy na suchej patelni. Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy, dodajemy pomidory i polewamy troszkę olejem "spod pomidorów".
Tak przygotowaną sałatkę zawijamy w papier ryżowy (wcześniej papier namaczamy - przepis na opakowaniu) i pieczemy w piekarniku do zarumienienia w temp. 170 st. C ok. 15 minut. ![]() Źródło/autor przepisu: www.treeyourmind.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wegańskie sajgonki z sosem cukiniowym (wegańska)Sajgonki z warzywami, grzybami suszonymi i serem (lakto-wege) Pieczone sajgonki z makaronem ryżowym i podsmażonymi warzywami (wegańska) Wegańskie naleśniki z warzywami (wegańska) Proste smarowidło z twarożku i świeżych warzyw (lakto-wege) Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska) Sałatka ryżowa z awokado, fasolą i świeżymi warzywami (wegańska) Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska) Koreczki z tofu oraz warzyw świeżych i marynowanych (wegańska) "Sajgonki" z ciasta francuskiego z duszonymi warzywami, kiełkami i groszkiem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |