7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:3 szklanki mąki razowej pszennej
1 łyżeczki soli 0,25 łyżeczki proszku do pieczenia 4 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 0,5 szklanki ziaren słonecznika 0,25 szklanki posiekanych orzechów 1 łyżeczka kolendry (ziaren) 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka sproszkowanej papryki olej/ masło do wysmarowania formy otręby do jej wysypania Przygotowanie:Przesiać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Wkruszyć drożdże, wsypać cukier i zalać ciepłą wodą. Gdy wyrośnie, dodać pozostałe składniki, zostawiając 2 łyżki ziaren do posypania. Wyrobić gładkie ciasto.
Podłużną formę wysmarować masłem lub olejem, obsypać otrębami i włożyć do niej ciasto. Wierzch posmarować wodą, posypać ziarnami i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut w temp. 200°C.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-11-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciasta na wegetariańskim stole", Ewa Kmiecik, Natur Art. 2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska)razowiec na zakwasie (wegańska) Coleslaw z nasionami selera (bez ograniczeń) Wykwintne trufle czekoladowe (wegańska) Wykwintna kapusta duszona na mleku (wegańska) Zupa-krem pieczarkowa z razowcem i ziemniakami (lakto-wege) Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska) Ziemniaki smażone/pieczone z nasionami kopru włoskiego (wegańska) Zapiekanka wykwintna (ryżowa z tofu, granulatem i serem) (lakto-wege) Fasolka na sposób chiński - prosty lub wykwintny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |