
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ziemniaczki DauphinoisKuchnia francuska.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:około 1 kg ziemniaków (najlepsze są młode)
500 ml bulionu 250 ml śmietanki kremówki 3 duże ząbki czosnku świeża siekana natka pietruszki Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w plastry (nie obieramy!) do centymetra grubości. Wykładamy na blachę lub inne naczynie żaroodporne, dodajemy pozostałe składniki (czosnek przeciśnięty przez praskę).
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 st. C. Przemieszać w połowie pieczenia.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bombajskie ziemniaczki (wegańska)Ziemniaczki z woka (wegańska) Gratin dauphinois, czyli zapiekanka ziemniaczana z Delfinatu (lakto-wege) Letnie ziemniaczki dla leniucha (lakto-wege) Wiosenne ziemniaczki z jajkiem (ovo-wege) Aromatyczne ziemniaczki zapiekane (wegańska) Ziemniaczki pieczone z musztardą (wegańska) Sałatka z bobu i młodych ziemniaczków (wegańska) Odsmażane, aromatyczne ziemniaczki dla karierowiczów :-) (wegańska) Chorwackie ziemniaczki (z pomidorami i czosnkiem) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Natka 2012-05-28 11:57:18.011