7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:5 dag drożdży
1 szklanka mleka 1/3 kostki masła 1/3 szklanki miodu 1 łyżeczka soli 1 kg mąki Przygotowanie:Drożdże rozprowadzić w 0,5 szklanki letniej wodzie i odstawić.
Przegotowane mleko wymieszać z masłem, miodem i solą. Ostudzić, dodać wyrośnięte drożdże i stopniowo wsypywać przesianą mąkę. Ciasto powinno być miękkie i nie kleić się. Należy zostawić je do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Kiedy dwukrotnie zwiększy objętość, jeszcze raz wyrobić i utoczyć kule. Lekko spłaszczyć i układać na natłuszczoną blachę. Odstawić jeszcze na 20 minut w ciepłe miejsce. Piec ok. 25 min. W temp. 180 stopni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-11-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciasta na wegetariańskim stole", Ewa Kmiecik, Natur Art. 2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bułeczki drożdżowe 1 (bez ograniczeń)Bułeczki drożdżowe śniadaniowe (wegańska) Waniliowe bułeczki drożdżowe (wegańska) Bułeczki drożdżowe nadziewane (wegańska) Chleb lub bułeczki drożdżowe w różnych wariantach (wegańska) Drożdżowe bułeczki z suszonymi owocami (z mąki orkiszowej lub kamut) (wegańska) Winegret miodowy (wegańska+miód) Naleśniki kokosowo-miodowe (bez ograniczeń) Bułeczki kajzerki (wegańska) Bułeczki żytnie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |