7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciasto jabłkowo-makowe bez mąki

Fajne ciasto, lekkie, nietłuste - myślę, że nawet dla tych, co wiecznie na diecie.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

300 g maku
200 g cukru trzcinowego, nierafnowanego (szklanka)
150 g masła
300 g jabłek (2 duże jabłka, obrane)
6 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek kaszy manny

Przygotowanie:

Białka ubić na pianę i odstawić. Masło, żółtka, cukier utrzeć. Proszek do pieczenia wymieszać z kaszą manną i dodać do masy. Delikatnie wmieszać do masy ubite białka. Następnie stopniowo, na przemian dodawać mak i starte (na tarce o dużych oczkach) jabłka.

Piec ok. 45 min., w temp. 180 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Wyszła mi keksówka (24 cm) oraz 5 muffinek silikonowych w kształcie serduszek.
Nadesłał(a) koralina, dnia: 2012-06-07 15:09:20.991
Źródło/autor przepisu: http://quchniawege.blogspot.com/2012/06/ciasto-jabkowo-makowe-bez-maki.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

nie robiłam tego, więc nie wiem czy trzeba :) wyszło mi bez przesiania ale pewnie nie zaszkodzi:)
koralina 2012-09-19 20:49:25.801

Czy mak trzeba przesiać?
lula 2012-09-10 14:36:50.675

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tort makowy a' la makowiec "bez ciasta" (wegańska)
Ciasto bananowe z bakaliami (bez mąki) (wegańska)
Super czekoladowe ciasto z wiśniami (bez mąki pszennej!) (bez ograniczeń)
Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Ciasto jabłkowe (wegańska)
Ciasto-placek z domowej mąki (wegańska)
Ciasto jabłkowo-kokosowe (bez ograniczeń)
Ciasto jabłkowo-cynamonowe (bez ograniczeń)
Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska)
Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas