
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:dojrzałe awokado
czosnek wg uznania (ja dałam dwa ząbki na jedno awokado i było czosnkiem czuć) sól, pieprz Przygotowanie:
Awokado obrać, usunąć pestkę, a miąższ rozgnieść widelcem na jednolitą masę, doprawić odrobiną soli, pieprzu i świeżo startym czosnkiem.
Tak przygotowaną pastę można kilka dni przechowywać w lodówce (najlepiej w ciemnym szklanym pojemniku). Wskazówki i uwagi:Awokado musi być dojrzałe, inne nie wychodzi - ani nie daje się ugnieść ani zblendować :/
Nadesłał(a) mutma,
dnia: 2012-06-07 14:40:46.639
Źródło/autor przepisu: http://dietetycyonline.pl/artykul/82/Awokado_jako_zdrowe_maslo
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Czosnkowe masło z awokado (wegańska)Masło (pasta) z awokado (wegańska) Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska) Guacamole - pasta z awokado z pomidorem i czosnkiem (wegańska & RAW) Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege) Krem (pasta) z awokado z czosnkiem i ziołami (wegańska) Masło grzybowe (lakto-wege) Kapusta na maśle (lakto-wege) Masło szpinakowe (lakto-wege) Masło orzechowe 4 (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
nasse 2013-06-04 02:35:13.306