7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa kukurydziano-ziemniaczana ze śmietaną

Zupa znakomita! Lekka. Szybko znika ;)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 puszki kukurydzy (400 g jedna) albo kukurydza mrożona
2 cebule i pęczek szczypiorku albo 2 pęczki dymki i jedna cebula
2-4 ziemniaki
100 g masła
750 ml bulionu warzywnego
200 ml śmietanki min 18% (nie kwaśnej),
sól i pieprz

Przygotowanie:

Roztopić masło w rondlu. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cząstki cebuli oraz osączoną kukurydzę. Smażyć na maśle kilka minut, mieszając. Połączyć z bulionem. Gotować 15 minut, dodać śmietanę i już nie gotować [:-)], posypać posiekanym szczypiorkiem lub dymką.

Wskazówki i uwagi:

Dobra z bułeczką żytnią.
Nadesłał(a) EwaH, dnia: 2012-07-09 08:47:39.755
Źródło/autor przepisu: Maja Sz.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ziemniaczana z kwasną śmietana - polevka bramborova (czeskie) (bez ograniczeń)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska)
Zupa ziemniaczana po parysku (lakto-wege)
Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska)
Zupa ziemniaczana z paryką (wegańska)
Zupa ziemniaczana z porami (wegańska)
Zupa-krem z brokułów zaprawiana śmietaną (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas