7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: "Kefir" wegański porzeczkowy

Kefir wegański porzeczkowy

Idealny na upały i nie tylko. Euridice: "Kwaśne porzeczki powodują coś a'la błyskawiczna fermentacje mleczka, tzn. jego jakby skwaśnienie, smakuje jak kefir (ew. jogurt), jest gęsty i pyszny."


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: na 200 ml kefiru

pół kubka porzeczek
pół kubka mleka sojowego (może być waniliowe)
ewentualnie cukier (waniliowy)

Przygotowanie:

Porzeczki przepłukujemy, zalewamy mlekiem, ewentualnie dosładzamy i miksujemy.

Wskazówki i uwagi:

Można przecedzić przez sitko, jeśli komuś przeszkadzają pesteczki, ale według mnie jest to zbędne.
Nadesłał(a) majczi, dnia: 2012-07-19 23:39:43.807
Źródło/autor przepisu: Euridice: http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=3562

Podobne wg nazwy:

"Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska)
Kefir domowy (lakto-wege)
Smootie porzeczkowy (wegańska & RAW)
Chłodnik pomidorowy z kefiru (lakto-wege)
Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska & RAW)
Koktajl bananowo porzeczkowy (wegańska)
Zupa malinowo - porzeczkowa (lakto-wege)
Placek porzeczkowo-truskawkowy (wegańska)
Galaretka porzeczkowa (na zimę) (wegańska)
Bananowo-porzeczkowy koktajl (wegańska)
Chłodnik z kefiru, ogórków i pomidorów (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas