7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym

Uwielbiamy fasolkę szparagową. Jemy jej mnóstwo, a oto inny sposób podania - dla urozmaicenia.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ok.300 g fasolki szparagowej
mała cebula
papryka żółta
koperek
śmietana 30% (mały pojemniczek)
kawałeczek sera żółtego - ok. 4 plasterki
sól
pieprz kolorowy
kurkuma

Przygotowanie:

Fasolkę gotujemy do miękkości na osolonej wodzie.

Jednocześnie przygotowujemy sos. Na oleju przesmażamy bardzo drobno posiekaną cebulkę i paprykę. Przyprawiamy mocno - sos powinien być bardzo intensywny w smaku i dosyć słony. Następnie wlewamy śmietanę 30% i dodajemy rozdrobniony kawałek sera żółtego. Gotujemy na dużym ogniu - sos powinien odparować i nieco zgęstnieć. Na koniec dodajemy posiekany koperek.

Polewamy fasolkę, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i gotowe:)
Nadesłał(a) Nhia, dnia: 2012-08-02 20:11:56.319
Źródło/autor przepisu: www.treeyourmind.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja polecam dusić tę fasolkę najpierw chwilę z odrobiną wody, a później w śmietanie, już do miękkości. jeszcze pyszniejsze, pamiętam z niewegańskich czasów, mniam!
majczi 2012-08-07 03:23:05.383

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska)
Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege)
Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą (wegańska)
Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym (wegańska)
Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska)
Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska)
Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki (wegańska)
Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas