7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Salsa z czerwonych borówek z gruszką, cynamonem i chiliTo jest dobra rzecz! Ostrość każdy może sobie dostosować, nie musi być pikantne. Muszę spróbować spasteryzować salsę na zimę... Druga opcja to zamrozić borówki, a gruszki zrobić w soku własnym i robić salsę kiedy się chce :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:600 ml czerwonych borówek (mogą być mrożone)
4 średnie czerwone cebule 200 ml cukru z trzciny (ja daję biały - nie ma tego aromatu, ale trudno) 2 duże, nie dojrzałe gruszki 1 świeża lub suszona papryczka chili (lub chili w proszku) 100 ml octu z jabłek 2 laski cynamonu (tarty tez może być - byle nie przesadzić) 1 łyżeczka soli Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Z borówek czerwonych dżemik z gruszkami (wegańska)Chili z cukinią, czerwoną fasolą i tofu (wegańska) Dżem z borówki brusznicy (czerwonej) z jabłkami i cynamonem (wegańska) Lucyferiada - sałatka z pekinki i fasolki czerwonej z sosem chili (wegańska) Salsa serowa (lakto-wege) Salsa cruda - "surowa" salsa pomidorowa (bez ograniczeń) Zupa pomidorowa z gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege) Sałatka z marchewki i cukinii z gruszką i rodzynkami (wegańska) Wegetariańskie chili (wegańska) Dip salsa verde do surowych warzyw (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |