7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Razowe pierogi z soczewicąPyszne razowe, cieniutkie pierogi z sycącym nadzieniem z zielonej soczewicy z dodatkiem sporej ilości rozmarynu i estragonu. Do tego cebulka i masło czosnkowo-pietruszkowe, więcej reklamy chyba nie trzeba? ;-)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: ok. 40 pierogówciasto:
1 szklanka jasnej mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej razowej 5 łyżek zmiksowanych liści szpinaku ok. 1 szklanki letniej wody 3-4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli nadzienie: 1 szklanka zielonej soczewicy 1 kostka dobrej jakości bulionu jarzynowego 1 cebula 2-3 łyżki oleju kilka łodyżek rozmarynu/1 łyżeczka suszonego kilka łodyżek estragonu/1 łyżeczka suszonego 1 ząbek czosnku sól, pieprz dodatkowo: 2 duże cebule 4 łyżki oleju pęczek pietruszki 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki masła (w wersji wegańskiej można dać więcej oleju) 3-4 łyżki oleju Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń)Razowe pierogi szpinakowe (lakto-wege) Pierogi z zieloną soczewicą (wegańska) Tortilla razowa (ovo-wege) Razowe placuszki (wegańska) Ruskie pierogi (lakto-wege) Pierogi z soją (ovo-wege) Pierogi z jagodami (wegańska) Pierogi z paprykarzem (wegańska) Pierogi ruskie (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Natka 2012-08-29 08:37:40.178