7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet z fasoli azuki na ostro

Pyszny, prosty pasztet :) A w dodatku przeczytałam, że ta odmiana fasoli wpływa fantastycznie na podnoszenie B12 w organizmie poprzez dużą zawartość kobaltu :D



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dużo

opakowanie fasolki azuki
papryczki jalapeno w puszce
szczypiorek
czosnek - 3 ząbki
pieprz/sól
oliwa
opcjonalnie ziarna siemienia lnianego

Przygotowanie:

Fasolkę namaczamy na noc, gotujemy w tej samej wodzie około 40 min, a później odcedzamy i blendujemy z czosnkiem, papryczkami i przyprawami na jednolitą masę :) Na końcu dodajemy pokrojony szczypiorek i mieszamy.

Formę smarujemy tłuszczem, np. oliwą i posypujemy np. siemieniem lnianym. Do tak przygotowanego naczynia przekładamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego na około 180 st. na ok. pół godzinki :)
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2012-08-29 18:15:42.559
Źródło/autor przepisu: dzik
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z fasoli z orzechami (wegańska)
Pasztet z fasoli jasiek (ovo-wege)
Ostra fasolka szparagowa z migdałami (wegańska)
Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska)
Fasolka z konserwowym groszkiem w pomidorach na ostro (wegańska)
Ostra sałatka ryżowa z kukurydzą, fasolką i pomarańczą (wegańska)
Pasztet z fasoli, kaszy i włoszczyzny z dodatkiem drożdży (ovo-wege)
Pasztet wielkopostny z fasoli z puszki i pieczarek (ovo-wege)
Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofu (wegańska)
Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli adzuki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas