7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Marcepanowe ciasto z gruszkami i jezynami w syropie klonowymTo jest najlepsze ciasto wszechczasów, mówię Wam ;-) Jest dokładnie takie jak lubię - mało ciasta, dużo owoców, a samo ciasto jest przepysznie wilgotne i z dużymi kawałkami marcepanu, na które trafia się co rusz. Jeżeli ktoś nie będzie wiedział, że jest na razowej mące raczej nie ma szans, żeby się zorientował :)
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: 12 (forma o średnicy 26 cm)100 g miękkiego masła
100 g razowej mąki orkiszowej 50 g jasnej mąki pszennej/orkiszowej 100 g masy marcepanowej pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka z chowu wolnowybiegowego 50 g brązowego, nierafinowanego cukru 50 g jogurtu naturalnego 1 kg gruszek sok z 1 cytryny 2 garście jeżyn 1/4 szklanki syropu klonowego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chleb gryczany z orzechami, gruszkami i syropem klonowym (wegańska)Kruche ciasto z masą czekoladową i waniliowymi gruszkami (bez ograniczeń) Bezglutenowe ciasto bananowe z gruszkami i orzechami (wegańska) Marcepanowe gofry orkiszowe (bez ograniczeń) Kiwi w miętowym syropie (wegańska) Gruszki w syropie waniliowo-imbirowym (wegańska) Gruszki w syropie waniliowo-kawowym (wegańska) Brzoskwinie w aromatycznym syropie z pieprzem (wegańska) Tarta z gruszkami (bez ograniczeń) Chutney z gruszek (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |