
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Brązowy ryż z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 duży ziemniak
1 duża marchewka 1 cukinia 1 bakłażan 1 duża cebula ok. 250 g pieczarek 2-3 ząbki czosnku olej kokosowy mleko migdałowe oliwa do smażenia przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie itp.) Przygotowanie:
Ziemniaka obieram, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię. To samo robię kolejno z marchewką i cebulą, a następnie pieczarkami i cukinią. Dorzucam bakłażana. Dodaję ok. 2 łyżki oleju kokosowego, następnie trochę mleka migdałowego oraz przypraw i duszę do miękkości.
Czosnek siekam drobno i (standardowo) wrzucam go do sosu już po wyłączeniu z gazu, całość mieszając. ![]() Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/09/brazowy-ryz-z-warzywami-w-sosie-na.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)Curry z mlekiem kokosowym i żółtym brązowym ryżem (wegańska) Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska) Ryż ze słonecznikiem i mlekiem kokosowym (wegańska) Ciasteczka kokosowe z brązowego ryżu (bezglutenowe) (wegańska) Brązowy ryż z kalafiorem w sosie serowym (lakto-wege) "Tajska" zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i warzywami (wegańska) Kokosowy ryż z sosem bananowym (wegańska) Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege) Sos z masłem orzechowym i mlekiem kokosowym do szaszłyków (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |