7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Roszponkowo-gruszkowy zawrót głowy z wędzoną mozzarellą

Przepis o tyle utrudniony, że jest tam jeden magiczny składnik - musztarda mango ;) Ogólnie pycha ;D



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

trochę roszponki
mozzarella wędzona
pomidor malinowy
orzechy
gruszka
łyżka masła
łyżka musztardy mango
łyżeczka oliwy z pestek dyni
sól/pieprz
ew. sok z cytryny

Przygotowanie:

Sałatę układamy na talerzu, a na to pokrojone w plasterki pomidory i mozzarellę. W międzyczasie na patelni rozpuszczamy masło i musztardę. Gruszkę kroimy w plasterki i kładziemy na patelni posypując sporą garścią orzechów. Po podsmażeniu z dwóch stron, przekładamy na mozzarellę, posypujemy orzechami z patelni. Gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Warto roszponkę skropić na początku oliwą z dyni (też ma orzechowy smak) i na końcu doprawić do smaku. Można jeszcze wycisnąć trochę soku z cytryny do gruszek na patelni ;)
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2012-09-10 20:46:09.38
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brukselkowy zawrót głowy (wegańska)
Pizza "włoska" - z mozzarellą i warzywami (lakto-wege)
Napar przeciw bólom głowy (wegańska)
Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska)
Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska)
Ciasto gruszkowe (razowe) (wegańska)
Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska)
Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska)
Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska)
Dżem rokitnikowo-gruszkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas