7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowymMiał być zwykły obiad bez udziwnień, a wyszło całkiem "na bogato".
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:makaron z mąki ryżowej (u nas bezglutenowo - oczywiście może być zwykły pszenny)
cukinia cebula pieczarki (duże) szczypiorek mleko migdałowe olej kokosowy oliwa do smażenia pieprz cayenne sól morska inne przyprawy do smaku Przygotowanie:Makaron gotuję według instrukcji.
Cebulkę, cukinię, część pieczarek i szczypiorek siekam, wrzucam na rozgrzaną patelnię i podsmażam. Pozostałym pieczarkom (u nas były to 4 naprawdę duże) obcinam i siekam nóżki i wraz z kapeluszami w całości smażę na drugiej patelni (rozgrzana oliwa, sól i pieprz). Kiedy puszczą wodę, przelewam ją na drugą patelnię i duszę tak warzywa. Dolewam trochę mleka migdałowego, dodaję oleju kokosowego, doprawiam do smaku i duszę tak jeszcze przez kilka minut.
Nadesłał(a) grubcieen,
dnia: 2012-09-11 07:04:45.214
Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/09/makaron-ryzowy-z-warzywamy-w-sosie-na.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brązowy ryż z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska) "Tajska" zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i warzywami (wegańska) Sos z masłem orzechowym i mlekiem kokosowym do szaszłyków (wegańska) Ciecierzyca w sosie orientalnym (z mlekiem kokosowym) (wegańska) Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska) Pieczone sajgonki z makaronem ryżowym i podsmażonymi warzywami (wegańska) Makaron ryżowy z wodorostami oraz warzywami duszonymi (wegańska) Sos z tofu, np. do makaronu z warzywami (wegańska) Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |