7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahiniHummus to jedno z najpopularniejszych dań krajów dalekowschodnich. Za pierwszym razem niezbyt mi posmakowało, jednak z kolejnymi było coraz lepiej i teraz jestem jego wielką fanką :)Próbując różnych kombinacji starałam się oddać smak hummusu, jaki oryginalnie jadłam w Palestynie. Chyba mi się udało.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:hummus:
1 szklanka ciecierzycy sól morska tahini (3 łyżki co najmniej) sok z połówki cytryny 2 duże ząbki czosnku, mogą być 3 (kocham czosnek, więc daję dużo) oliwa z oliwek tahihi: 6 łyżek sezamu 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 szklanki wody 0,5 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Domowe tahini do hummusu (wegańska)Prawie jak humus, czyli farsz / pasta z groszku i tahini (wegańska) Pasta z tofu i tahini (wegańska) Pasta z groszku mrożonego a'la hummus (wegańska) Pasta z grochu włoskiego - hummus z kurkumą (wegańska) Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska) Pasta prowansalska z ciecierzycy (wegańska) Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska) Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska) Tahini (sos/pasta z sezamu) z czosnkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |