7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Soczewica w winie



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

200 g soczewicy
1 średnia cebula
1 łyżka oliwy do smażenia
0,5 szkl czerwonego wina
1,5 szkl wody
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę przyrumienić na oliwie (w garnku). Dodać soczewicę, trzymać chwilę mieszając (nie za długo), ostrożnie wlać wodę zmieszaną z winem. Gotować, aż będzie miękka, w razie potrzeby odcedzić. Posolić i popieprzyć do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Z czosnkiem też może być dobre.
Nadesłał(a) Marta Jermaczek, dnia: 2000-11-09 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

truskawki w czerwonym winie (lakto-wege)
Spaghetti na czerwonym winie (wegańska)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)
Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska)
Quinoa z pieczarkami i cebulą na winie (wegańska)
Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas