7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Placki cukiniowo-pieczarkowo-twarogowe

Te placki smakują wszystkim i są doskonałe nie tylko na obiad z ziemniakami i surówką, ale również na zimno do kanapki z chrzanem i różnymi wariacjami.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 20 sztuk

1 średnia cukinia
8 pieczarek
kawałek pora
czosnek - wg upodobań
100 g twarogu, ja użyłam wędzonego
1 jajko
4 łyżki mąki pełnoziarnistej, kopiaste
pół pęczka natki pietruszki
sól i pieprz
papryka słodka, można dodać troszkę curry

Przygotowanie:

Cukinię i pieczarki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, solimy mieszamy, przekładamy na sitko. Ręcznie odciskamy z soku i przekładamy do miski. Pora kroimy w kosteczkę z czosnkiem, twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z resztą składników.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, masę kładziemy łyżką i formujemy placki. Smażymy na złoto z obu stron i podajemy np. z ziemniakami i surówką. Smacznego ;-)
Nadesłał(a) oliwka-oliwka, dnia: 2012-09-15 05:49:44.819
Źródło/autor przepisu: http://talerzrozmaitosci.blogspot.se/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki twarogowe z ziołami (bez ograniczeń)
Twarożaki - placki twarogowe (bez ograniczeń)
Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska)
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska)
Placki ziemniaczano-pieczarkowe (ovo-wege)
Smaczny sos cukiniowo-pieczarkowo-marchwiowy (lakto-wege)
Aromatyczne pierożki z nadzieniem pieczarkowo-cukiniowo-bakłażanowym i sosem rozmarynowym (lakto-wege)
Muffiny cukiniowe (wegańska)
Cukiniowa tarta (bez ograniczeń)
Sałatka ogórkowo-twarogowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas