7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Tarta na razowym, jęczmiennym spodzie z pikantnym dyniowo-serowym nadzieniemKolejny szałowy ;-) przepis z mojej ulubionej książki "Vegetarisch von feinsten" Bettiny Matthaei. Nie jestem jakąś wielką fanką tart, ale tę naprawdę polecam, jest przepyszna, świetna na imprezę, uroczysty obiad czy piknik. Mocno pikantna!
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: 12 - tarta o śr. 28 cmna ciasto:
125 g razowej mąki jęczmiennej 125 g jasnej mąki orkiszowej (typ 630) 1 jajko 125 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę łyżeczka soli 2-3 łyżki zimnej wody (ewentualnie) fasolki do obciążenia ciasta na nadzienie: 500 g miąższu dyni (już po oczyszczeniu, ok. 700 g dyni) 150 g cebuli (jedna duża) 2 łyżki oleju roślinnego/oliwy 100 g śmietany (użyłam niewarzącej się 18%) 200 g koziego twarożku 150 g goudy bez podpuszczki zwierzęcej 3 jajka z chowu wolnowybiegowego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka płatków chilli 6 łodyżek świeżego tymianku 2 ząbki czosnku Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Razowa tarta z zielonym nadzieniem (bez ograniczeń)Tarta truskawkowa na spodzie z ciasteczek (wegańska) Jabłecznik z wiórkami kokosowymi, na razowym spodzie (wegańska) Tarta serowa (bez ograniczeń) Tarta z nadzieniem z pora (bez ograniczeń) Pikantna sałatka serowa (lakto-wege) Pikantne bułeczki/ placuszki serowe (bez ograniczeń) Tarta z masą serowo-ryżową (bez ograniczeń) Kanadyjskie nadzienie do pierogów - ziemniaczano-serowe (lakto-wege) Czuszki biurek - panierowana papryka z serowym nadzieniem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |