7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet sojowy z pieczarkami

Pyszny, pyszny, pyszny, pyszny. Zjadam sam pasztet.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

soja - ziarno, opakowanie 400 g
oliwa
2 duże cebule
500 g pieczarek
jajko
bułka tarta
łyżeczka mąki ziemniaczanej
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
majeranek

Przygotowanie:

Soję namoczyć przez noc i ugotować w tej samej wodzie. Na oliwie zeszklić cebule, zetrzeć pieczarki na grubej tarce i przesmażyć z cebulą. Soję zmielić w maszynce razem z pieczarkami i cebulą (najlepiej dwa razy). Dodać przyprawy, wbić jajko, bułkę tartą na oko, mąkę. Wyrobić masę, włożyć do formy.

Piec 45 minut w 180 st. C.

Wskazówki i uwagi:

I przynajmniej jak coś chrupnie to wiesz, że to soja...
Nadesłał(a) Euforio, dnia: 2012-10-18 20:29:16.359
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami (wegańska)
Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)
Pasztet z pieczarek (ovo-wege)
Pasztet sojowo-soczewicowy (ovo-wege)
Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska)
Pasztet zbożowo-sojowy z okary (wegańska)
Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska)
Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska)
Pasztet sojowy z grzybami suszonymi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas