7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Szpinak po arabskuTa bardzo popularna i smaczna potrawa podawana jest z ryżem, w oryginale gotowana jest na jagnięcinie. Ja robię ją w wersji wege. Zachęcam do spróbowania!
Średnia ocena:
[4.571428571428571
z 7 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4 osoby1/2 kg szpinaku mrożonego
1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego ciecierzyca - może być z puszki (ew. różne rodzaje fasoli, czerwona, czarne oczko itp.) przyprawy: sól, pieprz, kminek, kurkuma Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska)Dolma, czyli warzywa nadziewane po arabsku (wegańska) Szpinak do kwadratu (lakto-wege) Szpinak z groszkiem (wegańska) Duszony szpinak (wegańska) Szpinak wspaniały (wegańska) Podsmażany szpinak (wegańska) Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege) Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska) Szpinak z soczewicą i pieczarkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Bartek 2015-03-21 18:04:03.699