7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 szklanki mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki pszennej łyżeczka masła 1 łyżeczka soli olej Przygotowanie:Mąkę przesiewamy przez sito i dodajemy łyżeczkę masła, sól oraz tyle wody, aby po zagnieceniu uformowało się gęste ciasto (zwykle około 1/3 szklanki). Ciasto zagniecione w kulę odstawiamy na 30 min.
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury około 180°C. Teraz pozostaje nam już uformowanie cienkich placków (powinno wyjść jakieś 12-16 sztuk) i posmarowanie ich olejem (możemy użyć do tego pędzelka). Tortillę pieczemy w piekarniku z obu stron tak, by stały się suche, ale jeszcze elastyczne (kolor dość blady, miejscami podpieczony). Możemy je już podczas pieczenia zawinąć tak aby utworzyły "kieszeń".
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-11-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z restaurants.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tortilla (placki) (lakto-wege)Tortilla meksykańska (placki) (lakto-wege) Tortilla z Paragwaju (placki smażone na patelni) (bez ograniczeń) Langosz z piekarnika (wegańska) Tortilla razowa (ovo-wege) Tortilla z nadzieniem (wegańska) Pieczone ziemniaki z piekarnika (wegańska) Pita - chlebki z piekarnika (wegańska) Omlet z piekarnika, z warzywami (bez ograniczeń) Krążki selera z piekarnika (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |