7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jajecznica z włoskim akcentem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: jedna porcja

3 jajka od kur z wolnego wybiegu
1/2 kuli mozzarelli
4-5 suszonych pomidorów w oleju
łyżeczka masła
czosnek granulowany
suszona bazylia
sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka myjemy, wbijamy do miseczki. Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w drobną kostkę.

Na patelni roztapiamy masło, ustawiamy średni ogień i wlewamy jajka. Smażymy jajecznicę, ciągle mieszając, w międzyczasie lekko solimy i przyprawiamy. Na kilka sekund przed końcem smażenia dodajemy pomidory i mozzarellę, dokładnie mieszamy, ściągamy z ognia i podajemy.
Nadesłał(a) majczi, dnia: 2012-11-18 22:40:55.651
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja w zasadzie nie lubię jajecznicy. Ale w tej wersji, mocno przyprawiona, jest super. Dobrze wychodzi też z dodatkiem pomidorów krojonych z puszki.
Chemo 2013-11-22 15:26:51.422

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chińska jajecznica (ovo-wege)
Jajecznica na grzankach (ovo-wege)
Pitta z jajecznicą (ovo-wege)
Jajecznica z miodem (ovo-wege)
Jajecznica z pomidorami (ovo-wege)
Jajecznica z twarogiem (bez ograniczeń)
Jajecznica z kurkami (bez ograniczeń)
Jajecznica piperade (bez ograniczeń)
Jajecznica ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Sałatka majonezowa z fasolki, kukurydzy i sera z owocowym akcentem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas