
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dolma, czyli warzywa nadziewane po arabskuDolma to nie tylko farsz zawijany w liście winorośli, ale też faszerowane warzywa. Jest wiele przepisów na dolmę zależnie od regionu i kraju. Ten przepis pochodzi z Iraku, jest w wersji wegetariańskiej. Ja za nią przepadam, więc może i komuś też posmakuje ;-) Pracochłonne jest tylko zawijanie w liście, ale za to potrawa jest bardzo efektowna na obiad dla większej liczby osób. Podaje się ją z chlebem arabskim, pitą się tu dobrze sprawdzi, jogurtem i różnymi sałatkami.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
|
Podobne wg nazwy:Kolorowa zapiekanka czyli warzywa pod żółtym serem (lakto-wege)Szpinak po arabsku (wegańska) Nadziewana pomarańcza czyli sałatka owocowa z selerem, rodzynkami i pistacjami (lakto-wege) Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 1 (wegańska) Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 2 (wegańska) Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska) Warzywa z woka (wegańska) Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska) Zielone warzywa jednogarnkowe (wegańska) Pieczone letnie warzywa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |