
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos śmietanowo-musztardowy ze świeżym tymiankiem
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 średnie czerwone cebule
crème fraîche - śmietana (co najmniej 30%), pojemnik 200-250 g garść świeżego tymianku 1-1,5 łyżki musztardy francuskiej oliwa/olej pieprz świeżo mielony Przygotowanie:
Cebule pokroić w cienkie plasterki i zeszklić na oliwie. Dodać świeży tymianek, wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Mieszać, aż śmietana się rozpuści i dodać musztardę oraz przyprawić świeżym pieprzem (nie przesadzać z ilością).
Po minucie-dwóch sos jest gotowy. Wskazówki i uwagi:Ma wyrazisty smak. Dobry z samymi ziemniakami ;), ale nadaje się też do różnego rodzaju kotletów.
![]() Źródło/autor przepisu: mama (na podstawie przepisu z programu tv)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Niebanalne pieczarki - zapiekany sos pieczarkowo-śmietanowo-musztardowy (lakto-wege)Grzanki z wiejskiego chleba z bobem i świeżym tymiankiem (wegańska) Sos musztardowy (wegańska) Ryż z sosem pomidorowym i świeżym szpinakiem (wegańska) Sos pomidorowy z tymiankiem i bazylią (wegańska) Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege) Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |