7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kisz z jarmużem, bryndzą i żurawinąKisze upiekłam w formie na mini tarty, bardziej płaskiej niż na muffinki, ale można wykorzystać formę na muffinki lub upiec jeden duży kisz wydłużając czas pieczenia do ok. 50 minut. Świeżą żurawinę można zastąpić suszoną.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: 12400 g jarmużu
garść świeżej żurawiny ok. 200 g bryndzy 5 jajek z chowu wolnowybiegowego 250 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chrzan z żurawinami (wegańska)Placuszki z mąki żytniej z bryndzą (bez ograniczeń) Zupa dyniowa z jarmużem i marchewką (wegańska) Smażone tofu z żurawiną (wegańska) Ciastka owsiane z żurawiną (wegańska) Nadziewane czekoladki (z żurawiną) (wegańska & RAW) Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska) Lukrowane babeczki z żurawiną (wegańska) Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege) Mamałyga z bryndzą zapiekana pod żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~mniam 2016-10-15 22:09:09.499