7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chleb gryczany z orzechami, gruszkami i syropem klonowymPyszny chleb o wyrazistym smaku, wilgotny dzięki gruszkom, z dodatkiem sporej ilości orzechów, które przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Nie jest zbyt słodki, fenomenalnie smakuje z kremem czekoladowym ;-)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: Na 2 płaskie lub 1 większy bochenek100 g kaszy gryczanej niepalonej
100 ml wrzącej wody 2 dojrzałe, ale jędrne gruszki 100 g ulubionych orzechów (użyłam laskowych) 50 ml syropu klonowego + 1 łyżka 100 g mąki gryczanej 300 g jasnej mąki orkiszowej 300 ml wody 1/4 łyżeczki świeżych drożdży 1 łyżeczka soli Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Marcepanowe ciasto z gruszkami i jezynami w syropie klonowym (bez ograniczeń)Chleb gryczany (wegańska) Pasta serowa z gruszkami i orzechami włoskimi (lakto-wege) Bezglutenowe ciasto bananowe z gruszkami i orzechami (wegańska) Chleb amarantusowy z bananem i orzechami (ovo-wege) Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska) Kasza gryczana z orzechami arachidowymi (wegańska) Cebulowy gryczany wegański chleb bezglutenowy z automatu (wegańska) Chleb esseński (z mąki gryczanej i podkiełkowanego ziarna) (wegańska) Chleb z rodzynkami, orzechami włoskimi i ziarnami kolendry (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Super chleb. Bardzo nam smakował i pewnie będę jeszcze ten przepis powtarzać.
bartolome 2012-12-13 12:23:01.851