7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Lasagna z dyniąLasagna nie wymaga wielkich umiejętności ani szczególnych składników. Kluczem do sukcesu jest dużo beszamelu, dobrze doprawione nadzienie i przede wszystkim wielki kawał dyni. W zależności od grubości skóry i ilości pestek potrzeba około 2,5 - 3 kilogramów. Jeżeli mamy pod ręką dynię o cienkiej skórze, to spokojnie powinien wystarczyć 2,5 kg kawałek, a jeśli ma grubą skorupę i dużo pestek w środku, to lepiej mieć w zanadrzu nawet 3 kilogramy.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: mnóstwo :)składniki na farsz dyniowy, na naczynie o wymiarach 37x25 cm:
2,5 kg kawałek dyni ze skórą 15 sztuk suszonych pomidorów, drobno pokrojonych 10 kaparów 2-3 ząbki czosnku, przeciśniętych przez praskę sól i świeżo zmielony pieprz oliwa z oliwek składniki na sos: 800 ml ciepłego mleka - użyłam owsianego 3 łyżki masła roślinnego lub zwykłego 3 łyżki mąki spora szczpyta świeżo startej gałki muszkatołowej Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Lasagna (bez ograniczeń)Spaghetti z dynią (wegańska) Imbirowe tagliatelle z dynią (ovo-wege) Placuszki z dynią na słodko (ovo-wege) Ryż na mleku z dynią (lakto-wege) Curry z dynią i jabłkiem (wegańska) Hummus z pieczoną dynią (wegańska) Paczuszki z dynią lub cukinią (wegańska) Zupa z dynią i ciecierzycą (wegańska) Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |