7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Harira - marokoańska zupa z brązowej soczewicyPrzepyszna wegańska i rozgrzewająca zupa na chłodne dni. Odmian tej zupy jest tyle co i kreatywnych gospodyń ;-) Także spotkać można wersje z ciecierzycą, ryżem, kolendrą, szafranem, bez szpinaku, a że ten bardzo lubię, więc go dodałam.
Średnia ocena:
[3.8
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: Na 4 osobyszklanka soczewicy brązowej, można ją namoczyć na godzinę
2 pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek chili kawałek imbiru 2 łyżki koncentratu pomidorowego świeża pietruszka 2 duże garście szpinaku przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, kminek, cynamon olej, woda Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa z brązowej soczewicy z ziemniakami, pomidorami, gałką i tabasco (wegańska)Ragout z brązowej soczewicy II (bez ograniczeń) Sałatka na ciepło z brązowego ryżu i soczewicy (wegańska) Zupa z młodej kapusty z brązowym ryżem (wegańska) Zupa z zielonej soczewicy (wegańska) Zupa z soczewicy i szpinaku (wegańska) Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska) Zupa marokańska z soczewicy i ciecierzycy (wegańska) Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska) Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
hauadaj 2014-10-08 13:29:33.025