7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób1 kg buraków,
1 szkl. mleka, 4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego, 3 ząbki czosnku, 2 pęczki kopru, goździki mielone, sól, cukier, sok z cytryny Przygotowanie:Buraki upiec lub ugotować w skórkach, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mleko, olej, roztarty z solą czosnek, goździki, posiekany koperek, sól, cukier i zagotować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-11-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ziemniaki pieczone w aromatycznej oliwie (z czosnkiem, koperkiem i innymi przyprawami) (wegańska)Buraki duszone z jabłkami (wegańska) Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege) Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege) Duszona kapusta z koperkiem i koncentratem (na szybko) (wegańska) Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege) Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege) Fenkuł duszony z czosnkiem (wegańska) Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny (wegańska) Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |