7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowegoPrzepyszny sos wzorowany na tradycyjnym tatarskim, świetny do kanapek, sałatek, wege "mięsa", naleśników, co tylko chcecie. Ja pieczarek nie dodałam, bo po prostu nie miałam pod ręką, ale wy śmiało dodajcie ;)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: średni słoik1/2 kostki tofu
1/2 szklanki mleka sojowego (można trochę mniej jak ma być gęsty) 3 łyżki oleju 1/2 dużego ogórka kiszonego łyżeczka kaparów (można trochę więcej) 2 łyżeczki ostrej musztardy (ja użyłam Dijon) łyżka posiekanego koperku sól, pieprz, odrobina octu balsamicznego + drobno posiekane ogórki i ewentualnie pieczarki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Tofu z mleka sojowego (wegańska)Śmietana sojowa (na bazie mleka sojowego) (wegańska) Jogurt z tofu i mleka sojowego (wegańska) Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege) Sos tatarski z tofu – zamiast majonezu (wegańska) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Tatarska omaćka (sos tatarski) (ovo-wege) Sos tatarski (bez ograniczeń) Dip sezamowy na bazie sosu sojowego (wegańska) Tofu smażone z dodatkiem sosu sojowego (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |