7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Paszteciki z brązową soczewicą i cebuląTakie paszteciki robią furorę wśród mięsożerców, bo nadzienie z soczewicy i cebuli smakuje jak domowy pasztet, i nie mogą oni uwierzyć, że podajemy im danie w pełni wege ;) Wśród wegan i wegetarian zrobią też, bo są po prostu pyszne :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 14 sztuk3/4 szklanki brązowej soczewicy +
- liście laurowe - kilka kulek ziela angielskiego - kawałek cytryny - ząbek czosnku - sól arkusz ciasta francuskiego 2 szklanki pokrojonej w piórka cebuli 2 kopiaste łyżki zielonej pietruszki 4 łyżki oliwy 1/6 szklanki wody 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka bazylii 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego sól czubek łyżeczki gałki muszkatołowej czarnuszka do posypania (ew. kminek) mąka kukurydziana rozrobiona z wodą (jak do panierki) mąka zwykła do posypywania + oliwa do sklejania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Paszteciki kruche z soczewicą i papryką (wegańska)Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i cebulą (wegańska) Paszteciki francuskie z kapustą, cebulą i marchewką (wegańska) Soczewica duszona z cebulą i papryką (wegańska) Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska) Soczewica gotowana z cebulą i pomidorami suszonymi (wegańska) Cypryjskie Fadżi czyli pyszna soczewica gotowana z ryżem i cebulą (wegańska) Brązowy makaron z brązowymi dodatkami (wegańska) Paszteciki orzechowo-grzybowe (ovo-wege) Ragout z brązowej soczewicy II (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
tylkokurczaki 2013-12-23 22:41:04.238