7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rolada ze szpinakiem w cieście francuskim

Danie dla wielbicieli szpinaku i ciasta francuskiego.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

opakowanie wegańskiego ciasta francuskiego
opakowanie mrożonego szpinaku 450 g
paczka migdałów w płatkach
2-3 ząbki posiekanego lub wyciśniętego czosnku
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy czosnek, po chwili dodajemy szpinak. Smażymy aż odparuje z niego woda. Gdy trochę przestygnie dodajemy migdały w płatkach i doprawiamy.

Szpinak nakładamy na ciasto francuskie i delikatnie je zawijamy. Boki ciasta można "domknąć" używając widelca, gdyby miało coś wypłynąć :)

Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Nadesłał(a) Nula, dnia: 2013-01-25 00:18:56.916
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka: ciasto francuskie ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Omlet francuski (ze szpinakiem) (bez ograniczeń)
Szparagi w cieście francuskim (lakto-wege)
Omletowa rolada ze szpinakiem i serem pleśniowym (bez ograniczeń)
Palmiery z gotowego ciasta francuskiego (lakto-wege)
Słodkie poduszeczki z ciasta francuskiego (wegańska)
Parówki sojowe w cieście francuskim (lakto-wege)
Paszteciki francuskie (z gotowego ciasta francuskiego) z pieczarkami i serem (bez ograniczeń)
Zapiekanka serowo-brokułowa na cieście francuskim (bez ograniczeń)
Pizette presto - mini-pizze na cieście francuskim (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas