7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pikantny makaron z sosem na bazie z oliwy z oliwek

Proste danie, jedno z moich ulubionych.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

makaron wstążki
świeża papryczka chili
1-2 ząbków czosnku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 brokuła pokrojonego w różyczki
szczypta soli

Przygotowanie:

Różyczki brokuła ugotować wedle upodobania (ja gotuje 2-3 min od zagotowania się wody). Czosnek i papryczkę drobno pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Makaron ugotować al dente. Do rondla wlać oliwę, dodać czosnek i chilli. Chwilę podgrzewać, aż oliwa stanie się bardziej płynna i czosnek z chilli uwolnią moc :)

Makaron polewamy sosem z oliwy, posypujemy natką pietruszki, mieszamy i dodajemy brokuły.

Wskazówki i uwagi:

Również smaczne bez brokułów.
Nadesłał(a) zooropa, dnia: 2013-01-24 21:43:02.788
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska)
Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska)
Pikantny sos z suszonymi pomidorami, szałwią i oliwkami (wegańska)
Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska)
Sos czosnkowy z oliwy (do warzyw) (wegańska)
sos alb z groszku i oliwy (wegańska)
Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege)
Makaron arrabbiata (pikantny) (wegańska)
Aromatyczny sos (oliwa) do gotowanych warzyw (wegańska)
Makaron ze szparagami i oliwkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas