7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 5 osób5 łyżek ryżu
1,5 l wywaru z warzyw bez kapusty 1 duża cytryna mielony imbir do smaku 1 szkl. śmietany 1 łyżka mąki sól cukier ewentualnie 2 łyżki tartego wędzonego sera Przygotowanie:Ryż ugotować na sypko, rozłożyć na talerzach. Wywar z warzyw zagotować razem ze startą skórką z połowy cytryny, mielonym imbirem. Podprawić zawiesiną ze śmietany i mąki, zagotować. Zakwasić sokiem z cytryny, doprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-11-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)Zupa grzybowa delikatnie zakwaszona sokiem z cytryny (lakto-wege) Kremowa zupa szpinakowa z sokiem z cytryny (lakto-wege) Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska) Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege) Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege) Zupa pieczarkowa zagęszczana bułką i mąką ryżową (lakto-wege) Napój z cytryny i miodu (wegańska+miód) Awokado z cytryną i pieprzem (wegańska) Sałatka z bobu z pieczarkami i cytryną (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |