7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa ryżowa z cytryną



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 5 osób

5 łyżek ryżu
1,5 l wywaru z warzyw bez kapusty
1 duża cytryna
mielony imbir do smaku
1 szkl. śmietany
1 łyżka mąki
sól
cukier
ewentualnie 2 łyżki tartego wędzonego sera

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko, rozłożyć na talerzach. Wywar z warzyw zagotować razem ze startą skórką z połowy cytryny, mielonym imbirem. Podprawić zawiesiną ze śmietany i mąki, zagotować. Zakwasić sokiem z cytryny, doprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)
Zupa grzybowa delikatnie zakwaszona sokiem z cytryny (lakto-wege)
Kremowa zupa szpinakowa z sokiem z cytryny (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege)
Zupa pieczarkowa zagęszczana bułką i mąką ryżową (lakto-wege)
Napój z cytryny i miodu (wegańska+miód)
Awokado z cytryną i pieprzem (wegańska)
Sałatka z bobu z pieczarkami i cytryną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas