7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa pomidorowo-sojowa

W miarę szybkie danie - pod warunkiem, że wcześniej namoczymy soję ;) Gotowanie raczej nie jest długie, potem już idzie piorunem ;)

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

szklanka suchej soi
0,5 l przecieru pomidorowego
mała marchewka
kawałeczek pora i selera
sól
chili
olej

Przygotowanie:

Namaczamy soję na 12-24 godzin, płuczemy i gotujemy w świeżej wodzie do miękkości. Odcedzamy.

Zalewamy soję przecierem pomidorowym, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, por i seler. Solimy do smaku, dolewamy trochę oleju i doprawiamy chili. Gotujemy do czasu, aż marchewka zmięknie.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli wolimy moczyć soję dłużej (ponoć zalecane), to po 12. godzinach należy wymienić wodę. Można dodać przyprawy typowe dla pomidorówki, tj. bazylię, czosnek, oregano...
Nadesłał(a) Luna7, dnia: 2013-01-30 21:04:14.209
Źródło/autor przepisu: przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pulpety sojowe w sosie pomidorowym (ovo-wege)
Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege)
Smakowita zupa pomidorowa (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z kukurydzą (lakto-wege)
Pikantna zupa pomidorowa (wegańska)
Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń)
Zupa pomidorowa z gnocchi (lakto-wege)
Zupa pomidorowo-kukurydziana (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas