7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem ziemniaczano-porowa



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

20 dag porów (białe części)
30 dag ziemniaków
1 l wywaru z warzyw bez kapusty
pół szkl. śmietany
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól
pieprz
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Pory i ziemniaki ugotować na wywarze z warzyw, przetrzeć, podprawić śmietaną wymieszaną z olejem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)
Zupa pół-krem ziemniaczano-porowa ze śmietaną ze słonecznika (wegańska)
Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-marchewkowa (bez ograniczeń)
Zupa-krem ziemniaczano-kukurydziana (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-pokrzywowa (wegańska)
Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege)
Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas