7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa pomidorowa (ze świeżych pomidorów)Podawać z ryżem, makaronem, groszkiem ptysiowym, grzankami.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób1 l wywaru z warzyw
4 duże pomidory 1 duża cebula gałązka naci z selera 1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego 0,5 szkl. śmietany 1 łyżka mąki sól papryka zielona pietruszka do posypania Przygotowanie:Cebulę posiekaną w kostkę, pokrojone pomidory i selera udusić na oleju. Przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z warzyw, zagotować. Podprawić zawiesiną z mąki i śmietany, dodać sól i paprykę do smaku. Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-11-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka z pomidorów i świeżego szpinaku (wegańska & RAW)Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów (wegańska) Zupa ze świeżych ogórków i jarzyn (wegańska) Zupa ze świeżych ogórków z ryżem (wegańska) Sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorami i fetą (lakto-wege) Sos do spaghetti ze świeżych pomidorów (bez gotowania) (wegańska) Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów na chlebie (wegańska) Gulasz ze świeżych grzybów, papryki i pomidorów (wegańska) Sos pesto ze świeżych pomidorów i pistacji (wegańska) Spaghetti z czosnkiem, świeżymi pomidorami, oliwkami i natką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
sunflower_ren 2011-09-27 20:21:56.267