7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kostka naturalnego tofu
1 duży świeży pomidor
0,5 słoika grillowanej papryki (słoik został nabyty drogą kupna w LIDLu, ale można też wrzucić na 20 minut 2 pokrojone papryki do piekarnika, polać oliwa z oliwek, posypać tymiankiem i bazylią i tak przygotowaną paprykę dodać do pasty)
1 łyżka oliwy extra virgin
2 ząbki czosnku
pieprz cayenne
pieprz czarny
sól
bazylia
tymianek
majeranek
oregano

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do miski - kroimy tylko pomidora i czosnek, żeby nie natknąć się później na nie do końca rozdrobniony kawałek. Blendujemy i dodajemy przyprawy do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Pasta gotowa - bardzo szybka w przygotowaniu i na prawdę pyszna.
Na zdjęciu w roli głównej z makaronem gryczanym :)
Nadesłał(a) Rudzia916, dnia: 2013-02-19 22:42:57.025
Źródło/autor przepisu: http://candidowakuchnia.blogspot.com/2013/02/pasta-paprykowo-pomidorowa.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta paprykowa z zielonym curry (wegańska)
Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą (wegańska)
Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Zupa paprykowo-pomidorowa z ryżem lub kuskusem (wegańska)
Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (do kopytek itp.) (wegańska)
Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska)
Gulasz egipski (paprykowo-pomidorowy z fasolą i kukurydzą) (wegańska)
Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym (wegańska)
Zupa (krem) paprykowo-pomidorowa z grzankami (wegańska)
Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas