7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka groszkowa

Sałatka groszkowa, sycąca i banalnie prosta, idealna na lunch w pracy :)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 1-2

1 dojrzałe awokado
1 sałata rzymska
kawałek ogórka
filiżanka mrożonego zielonego groszku
filiżanka kiełków z fasolki mung
sól i pieprz do smaku

sos:
2 łyżki oliwy z oliwek
łyżka soku z cytryny
łyżka wody
łyżeczka agawy lub miodu

Przygotowanie:

Groszek zalać ciepłą woda i odstawić na 10 min do rozmrożenia, po czym odcedzić i wymieszać z kiełkami, pokrojonym ogórkiem, sałatą i awokado. Doprawić solą i pieprzem. Składniki na sos wymieszać ze sobą, a następnie z sałatą. Prawda, że proste? :)
Nadesłał(a) Witarianie, dnia: 2013-02-19 22:39:16.352
Źródło/autor przepisu: witarianie@blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Prześliczna, muszę kiedyś zrobić! :D
Luna7 2013-02-20 19:57:40.629

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka groszkowo-tofuśna (ovo-wege)
Kulki ryżowo-groszkowe (wegańska)
Zielona pasta groszkowo-brokułowa (wegańska)
Gar groszkowy z tofu i grzankami (wegańska)
Zupa krem groszkowo-imbirowa (wegańska)
Makaron z sosem pietruszkowo-groszkowym (wegańska)
Laddu - słodkie kulki z mąki groszkowej (z ciecierzycy) (lakto-wege)
Kluchy ryżowe z nadzieniem groszkowym (gotowane) (wegańska)
Pasta soczewicowo - groszkowo - fasolowo - pieczarkowa (wegańska)
Łatwa zupa groszkowa z zielonym "makaronem" (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas