7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Mrożenie kukurydzy

O mrożeniu kolb kukurydzy prosto z pola.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kolby kukurydzy
sól

Przygotowanie:

Kukurydzę cukrową pozbawiamy liści i "wąsów" (jeśli ma), odcinamy końcówki (z obu stron), wrzucamy do gorącej, osolonej wody i gotujemy ok. 5-7 minut.

Po wystudzeniu każdą kolbę dokładnie suszymy lub wycieramy do sucha (np. papierowym ręcznikiem), a następnie pakujemy do woreczka na mrożonki.

Taka kukurydza wytrzyma w zamrażalniku dobre pół roku z hakiem, więc zimą z radością ją odnajdujemy, wrzucamy (bez rozmrażania!) do wrzątku i po kilku minutach gotowania zajadamy ze smakiem, wspominając minione lato.

Wskazówki i uwagi:

Można też zgrillować w piekarniku.
Nadesłał(a) EwaH, dnia: 2013-02-24 13:45:08.337
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Tak myślałam... kusisz, kusisz, a to nie ta pora roku :P
Luna7 2013-02-25 22:05:29.461

Mhm :) Dokładnie taką i jeszcze zostały dwie :)
EwaH 2013-02-25 21:05:05.927

Ewa H-K, znalazłaś chyba ostatnio właśnie w zamrażalniku taką kukurydzę, co? ;)
Luna7 2013-02-24 19:17:18.422

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mrożona herbata II (wegańska+miód)
Kawa mrożona (lakto-wege)
Mrożone winogrona (wegańska)
Mrożona herbata (wegańska+miód)
Kurki - mrożenie (wegańska)
Mrożone jagodowe (wegańska+miód)
Zupa z kukurydzy (wegańska)
Kotlety z kukurydzy (wegańska)
Mrożony deser cytrynowy (ovo-wege)
Mrożona Yerba Mate (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas